(A cikk az EMMI Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának oldalán jelent meg.)

Fontos, hogy a fiatalok számára biztosítsunk olyan helyeket, ahol igazán jól érezhetik magukat és a szabadidejüket tartalmasan, a fogyasztás kényszere nélkül el tudják tölteni - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér megnyitó ünnepségén, pénteken, Budapesten.

Novák Katalin kiemelte: a Kormány ifjúságpolitikájának célja, hogy támogassa az olyan szervezetek munkáját, amelyek segítséget nyújtanak a fiatalok számára az iskolai tanulmányokban, a pályaválasztásban, a munkavállalásban, a családi életre való felkészülésben, azaz a felnőtté válásban. Ezt szolgálja az új H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér is. Az államtitkár elmondta: hamarosan kiírják a Gyermek és Ifjúsági Alap új pályázatát, amellyel több mint 20 millió Forint értékben támogatják az ifjúsági szervezetek munkáját. A pályázat célja az ifjúsági közösségek megerősítése, hogy még értékesebb programokat biztosíthassanak majd a fiataloknak.

Ferencváros Önkormányzata még 2012-ben fogadta el a Ferencvárosi Ifjúsági Koncepciót, amelyben szerepelt, hogy az „Alul-járó” Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda az Ecseri úti metrómegállóból felkerüljön a földfelszínre egy világos, tágas térbe. Az új helyszín kialakítása lehetővé teszi az Ecseri úti metróaluljáróban eddig működő ifjúsági iroda szolgáltatáskörének bővítését, és könnyebb elérést biztosít IX. kerületi fiatalok számára.