Időpont: 2016. február 18., 18:00–20:00
Helyszín: Ferencvárosi Művelődési Központ,
1096 Budapest, Haller utca 27.

Facebook esemény linkje: https://www.facebook.com/events/1542356436080434/

"A játékhoz való jog" egy nem akármilyen cirkuszi előadói est. A sokszínű cirkuszi produkciók során nem a profi fellépőkön lesz a hangsúly, hanem azokon a fiatal cirkuszcsoportokon, akiket ez a hobbi kovácsolt egy csapatba, akiknek ez adott közösségi és egyéni élményeket és sikereket.

A színpadon fellép a Pesterzsébeti Pince Ifjúsági Klub csapata, akik két éve gyakorolják már a zsonglőr és akrobatikus mutatványokat. Erre az alkalomra készített drámás elemekkel vegyített előadásuk saját életükről mesél a cirkusz nyelvén.

Ezen kívül rövidebb bemutatókkal fellép a H52 Ifjúsági Iroda zsonglőrcsapata, a Heim Pál Kórház gyermekpszichiátriai osztályán működö ifjúsági cirkuszcsoportunk és a Hős utcai zsonglőrködő gyermekcsoportunk is.

Az előadást ezek után hazai és nemzetközi profi cirkuszi előadóink teszik tejessé, akik maguk is szociális cirkuszi tanárok.

Az előadásokat egy kerekasztal-beszélgetés előzi meg, amely kontextusba ágyazza, valamint áttekinti a szociális cirkusz működését és eredményeit mind hazai, mind nemzetközi téren. Itt lehetőség nyílik a szociálisan hátrányos helyzetű fialakkal végzett ijfúsági munkánkat mélyebben megérteni és átlátni a cirkuszi foglalkozások főbb hatásait, amik sokkal inkább a folyamat során, mint az előadás pillanatában jelentkeznek.

A beszélgető felek (18:00-18:45):
- Gallyas Veronika, a Magyar Zsonglőr Egyesület elnöke
- Dr. Kovai Cecília, a Pince ifjúsági Klub szociális munkása, a Magyar Tudományos Akadémia kutatója
- Csűrös Dóra, gyermekpszichológus, a Heim Pál Kórház pszichológusa, az ott működő cirkuszcsoport vezetője
- Rubén Atienza Martinez, spanyol szociális cirkuszi szakember, aki javítóintézetben élő fiataloknak tart cirkuszi csoportokat
- Szabó Márton, az Artemisszió Alapítvány szociális cikrusszal foglalkozó munkatársa, a Pesterzsébeti, a H52 és a Hős utcai cirkuszcsoportok vezetője.

A fellépés 18:45-20:00 ig fog tartani, a fellépők pontos névsora hamarosan véglegessé válik.

A rendezvény az Artemisszió Alapítvány, a H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér és a Magyar Zsonglőr Egyesület együttműködésének köszönhetően valósul meg.

Támogatók: EMMI, NCsSzi, Ferencváros Önkormányzata, FESZGYI, Új Európa Alapítvány, Erasmus+