2017. februárjában folytatódik a „Szimbólum csoport” a H52-ben. A foglalkozásokat havi két alkalommal, minden második szerda délután tartjuk. A programot az Emberi Erőforrások Minisztérium Prevenciós Alapjának támogatása finanszírozza, ezért a résztvevők számára ingyenes. A foglalkozássorozat nem zárt csoportra szerveződik, bármelyik alkalommal be lehet kapcsolódni, ill. lehetséges alkalmanként részt venni. Egy-egy alkalom azonban zárt időkeretben működik, 16.00-18.00-ig tart. A szimbólumterápiás foglalkozás célja önismeret és személyiségfejlesztés az ősi szimbólumok saját élményű, kreatív megjelenítésével. Elsősorban 14-18 év közötti fiatalokat várunk, nem feltétel a kézügyesség.

A foglalkozások időpontjai és témái 2017. I. félévben:

1. Február 8. Valentin-napi SZÍV
Készíts velünk tükrös mézeskalács szívet!

2. Február 22. Farsang végén elégették a KISZEBÁBOT
rongybaba készítés

3. Március 8. A nőiség szimbóluma a HOLD
karkötő készítése ásvány gyöngyökből a holdciklus ritmusát idézve

4. Március 22. A KAKAS évében vagyunk, Téged mire ébreszt a KAKAS kukorékolása?
Készítsünk kakasos nyalókát!

5. Április 5. A VILÁGTOJÁS szimbóluma
tojásdíszítés Húsvétra

6. Április 19. A NAP szimbóluma
örökNAPtár készítése

7. Május 3. A LABIRINTUS szimbóluma
Készítsünk fonalképet!

8. Május 17. A TÁLTOSPARIPA szimbóluma
lószőr ékszerkészítés

9. Május 31. A SPIRÁL szimbóluma
pólófestés

10. Június 14. Csoportzárás
készülés a nyári élmények megőrzésére: élménybefőtt készítéseA programról bővebben:

A minket körülvevő konzumvilágból, az információáradatból, a vizuális márkajelek dömpingjéből kiszakadva ez a csoport lehetőséget nyújt a résztvevők számára, hogy a szimbólumokon keresztül eljussanak ősi kultúrák gyökeréig, melyekből részben mai életünk is táplálkozik.

A foglalkozás kezdetén a fiatalok relaxációs technika /autogén tréning/ segítségével „átzsilipelődnek” a csoport tér-idejébe. Ezzel egy olyan tapasztalást kapnak, amely megismerteti őket az ellazulásnak, stresszoldásnak egy sajátos élményével, ami bárki számára megtanulható, alkalmazható, gyakorolható mentálhigiénés módszer.

Ezt követően kézműves-foglalkozás folyamán megtapasztalják az alkotás teremtő erejét, a szimbólumok átemelésével, alkalmazásával utazást tehetnek az organikus szellemiség analógiákkal való működésében, megélhetik a szimbólum által megragadott fogalmat.

A foglalkozások témáját mindig az adott szimbólumhoz illő kézműves technikával dolgozzuk fel (textilfestés, mézeskalács-díszítés, fonás, plasztikus formázás, gyöngyfűzés, stb.)

A résztvevők a foglalkozás zárásaként a napjainkban divatos testdekoráció egyik szelíd és természetes módjával, henna testfestéssel vihetik magukkal bőrükön az aznapi foglalkozás témájának vizuális szimbólumát. A hennaminta készítésének ideje alatt a bőr érintkezése a természetes testfestő anyaggal egyfajta terápiás hatással is bír.

A foglakozásokat Tószegi Judit szimbólumterápiában képzett kézműves, rajztanár vezeti.

Információ és jelentkezés:
Tószegi Judit
tel.: 30 643 1385
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A H52 alapszolgáltatásaként ingyenes pszichológiai tanácsadás működik, amely alacsonyküszöbű szolgáltatás, 12-35 éves korhatár között.
A tanácsadást Szécsi Judit pszichológus tartja szerdán 15.00-18.00,
bejelentkezés szükséges a H52 elérhetőségein.