A H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér hírlevele
Nem megfelelően jelenik meg az email? Nézzük az online verziót!
 
H52 Hírlevél
I. évfolyam 5. szám (2016. június 1.)
 
 
 
 
Kedves Olvasó!
 
A H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér hírlevelének ötödik számával jelentkezünk. Ebben a számban szokás szerint a H52-vel kapcsolatos aktuális és állandó programajánlókat, beszámolókat, olvasni-, hallgatni- és látnivalókat gyűjtöttünk össze.
 
 
 
 
RESPECT workshop a H52-ben
 
Szeretnénk figyelmükbe ajánlani az alábbi projektet, melyet a H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben a Szubjektiv Alapítvány közreműködésével szervezünk.

A RESPECT workshop egy létező orosz művészeti projekt folytatása, melyben hátrányos helyzetű fiatalok képregényeken keresztül dolgozzák fel az őket érintő problémákat. A legjobbakat profi alkotók meg is rajzolják illetve le is gyártjuk őket nyomtatásban. A korábbi munkákat angolul és oroszul a respect.com.mx oldalon lehet látni. A projektben kb. 30 fiatallal 5x2 órát dolgozunk majd együtt a következő másfél hónapban, és 5 fiatallal szeptemberben egy hétre Szentpétervárra utazunk.

A workshop minden héten csütörtökön 18:00-20:00-ig tart.
Helyszín: a H52
(1096 Budapest Haller u. 52.)
Jelentkezni a kepregeny@szubjektiv.org email címen vagy személyesen a workshop időpontjában lehet. Mivel az első alkalom a múlt héten már sikeresen lezajlott, így nem akadály, ha valaki csak a következőtől tudna részt venni, szeretettel várjuk!

Ha ismernek olyan fiatalokat, akiket érdekelhet a téma, kérjük, osszák meg velük a tudnivalókat!

RESPECT workshop plakát
 
 
 
 
Programajánló: IV. FERI FESZT Prevenciós Nap és Diákmunka Börze
 
Időpont: 2016. június 8., 9:00-14:00
Helyszín: Ferencvárosi Művelődési Központ (1096 Budapest, Haller u. 27.)

A rendezvényen diákmunkát kínáló szervezetek, sportprogramok és civil szervezetek várják a fiatalokat. Részletes program a Ferencvárosi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (FEGYIÖK) honlapján olvasható. Mi is ott leszünk!

Feri Feszt plakát
A tavalyi, III. Feri Fesztről készült fotók megtekinthetők a Ferencvárosi Újság Flickr-oldalán.
 
 
 
 
Képes beszámoló a FEGYIÖK anyák napi foglalkozásáról
 
A Ferencvárosi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (FEGYIÖK) április 28-án anyák napi kézműves foglalkozást tartott fogyatékkal élő gyerekek számára a H52-ben. Az eseményről készült fotók megtekinthetők a FEGYIÖK honlapján.

FEGYIÖK anyák napi foglalkozás
 
 
 
 
H52 egy gyakornok szemével
 
"Úgy gondolom, jó, hogy vannak helyek, intézmények ahová a gyerekek nem kötelezően járnak, hanem önszántukból jöhetnek/mehetnek. Ennek persze számos előnye és hátránya is van, amikre ki fogok térni. A H52 is egy ilyen hely."

Boros Eszter szociális munkás és ifjúságsegítő hallgató 3 hónapot töltött gyakornokként a H52-ben. Dolgozatából egy részlet olvasható a FESZGYI honlapján.
 
 
 
 
Médiamegjelenések
 
A Civil Rádió 117 perc című műsorának 2016. május 20-i adásában interjú hangzott el Kormos Piroskával, a H52 szakmai programfelelősével. A téma a szenvedélybeteg szülők gyerekeinek indított csoportunk volt. A műsor meghallgatható vagy letölthető erre a linkre kattintva.

H52 a Civil Rádió 117 perc című műsorában
Ez a csoport adta az aktualitását a Drogriporter blogon 2016. május 2-án megjelent interjúnak is.

"Óvatos becslések szerint is minden ötödik kamasz nő fel alkoholproblémával küzdő szülők gyerekeként. A téma a jelenség elterjedtsége ellenére is tabunak számít, így a kamaszok segítségkérés helyett jobb híján megpróbálnak szüleik helyett is szülők lenni. A H52 és a Kék Pont most közös csoportot indított az érintett tinédzserek számára. Békési Tímea ötletgazdával, valamint Kormos Piroska és Lovizer Dániel csoportvezetőkkel beszélgettünk az épp induló projektről."

A teljes cikk elolvasható erre a linkre kattintva.

H52 a Drogriporter blogon
Az M1 Kosár című műsorának 2016. május 26-i adása is ezt a témát járta körül. A műsor 10. percétől láthatók-hallhatók a H52 csoportjába járó gyerekekkel, szakértővel, csoportvezetővel készült interjúk részletei. A műsor erre a linkre vagy a képre kattintva indul.

H52 az M1 Kosár című műsorában
 
 
 
 
Délutáni foglalkozásaink tizenéveseknek és egyéb szolgáltatások
 
Zsonglőr foglalkozás plakát A H52 Ifjúság Iroda és Közösségi Térben az információnyújtás és tanácsadások mellett különböző délutáni foglalkozások is színesítik a mindennapokat. A Ferencvárosi Önkormányzat jóvoltából kedden 16:30-tól zsonglőrködni tanulhatnak a fiatalok, szerdán 15 órától pedig kézműves alkotásba kapcsolódhatnak be a FESZGYI jóvoltából.

A 2016. januárjától indult csütörtök délutáni sportolási lehetőséghez a Ferencvárosi Művelődési Központ biztosítja a tornatermet.

Mint minden szolgáltatásuk, a különböző klubok és foglalkozások is ingyenesek a résztvevők számára.

Kreatív szerda plakát Egyéb szolgáltatásaink:
Időpontváltozás a pszichológiai tanácsadásnál: a korábbi pénteki időpotok helyett június 7-től keddenként 15:00-18:00 között vehetik igénybe a fiatalok az alkalmanként egy órás ingyenes pszichológiai tanácsadást. A pszichológushoz előzetes bejelentkezés szükséges. (Az elérhetőségeinket lásd a hírlevél végén.)

Különböző korrepetálásokat tartunk és szervezünk elsősorban az Iroda rendszeres látogatóinak illetve a Család- és Gyermekjóléti Központ ügyfeleinek. Korrepetálás ügyében Kormos Piroskával kell előzetesen egyeztetni.

Álláskereső klub plakát Hétfőnként délelőtt 9:00-12:00 között, a rendes nyitvatartási időn kívül álláskereső klub várja a munkanélküli fiatal felnőtteket. Szolgáltatásaink:
- a Munkaügyi Központ álláslistái, heti rendszerességgel frissítve
- munkaerőpiaci információnyújtás
- személyes tanácsadás
- ingyenes internetezési lehetőség (személyi igazolvány és lakcímkártya feltétel)
- ingyenes telefonálási lehetőség vezetékes és mobilszámokra is
- önéletrajzírás, -nyomtatás, fénykép (arckép) készítése.
 
 
 
 
 
Elérhetőségeink:
 
1096 Budapest Haller utca 52.
Nyitvatartás: H-P 12:00-18:00, Cs.: zárva
E-mail: h52@feszgyi.hu
Telefon/fax: (061) 431-7475; mobil: +3620-247-7543
Facebook: facebook.com/haller52
Szakmai programfelelős: Kormos Piroska

Irodánk a Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatóságának (FESZGYI) alintézménye.
H52 plakát
 
 
Nem szeretné megkapni a következő hírlevelünket? Leiratkozás