Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Nemzeti Család- és Szociálpolitikai intézet támogatásával valósult meg prevenciós programunk, mely során 2014. nyarától 2015. tavaszáig a FESZGYI többi intézményi egysége dolgozott együtt. A programelemek párhuzamosan valósultak meg, több közülük összekapcsolódott, a résztvevők személye vagy a programhelyszín alapján, legtöbbjük minden fiatal számára elérhető volt, különösebb korlátozás nélkül. Célcsoportunk azok a hátrányos helyzetű fiatalok voltak, akik elsősorban a FESZGYI Gyermekjóléti Központjának és Gyermekek Átmeneti Otthonának ügyfelei, valamint az Alul-járó Ifjúsági Iroda fiataljai.

A támogatásból csoportfoglalkozásokat és klubokat (szimbólum csoport, kreatív csoport, egészséges életmód klub, kamaszcsoport, alul-járó klub), egyéni pszichológiai és mentálhigiénés tanácsadást, családterápiás alkalmakat volt lehetőségünk biztosítani elsősorban kerületi fiataloknak. Szintén a támogatásból valósult meg több egynapos kirándulás a Gyermekek Átmeneti Otthonában élő fiatalok számára (állatkert-, kalandpark-, és múzeumlátogatás, mozizás) és egy nyári programsorozat a Lenhossék Parkban.

Köszönjük a támogatást!

A programok során készült további fényképek megtekinthetőek a Gyermekek Átmeneti Otthonának oldalán és az Alul-járó Ifjúsági Iroda honlapján és Facebook oldalán.